מטבח

מתכונים מומלצים שיוסיפו לשולחן המון צבע

נפתח במנת סלמון ורדרדה שתיצבע בצהוב, אדום וסגול, נמשיך למנה העיקרית, רוסטביף אנטריקוט, ורוד מבפנים ושחום מבחוץ, ונקנח בפרופיטרול, קינוח שחיתות שיש בו הכל מהכל,

אז נכון, קשה לצאת מהמסורת המשפחתית ולוותר על הגפילטע פיש והמרק של סבתא. אבל מי אמר שצריך לוותר? אפשר גם וגם – מנות מסורתיות לצד מנות מעט יותר מודרניות וצבעוניות. אז לצד הגפילטע, למשל, יש לנו סלמון עם עגבניות, זיתים ולימונים, למנה עיקרית אנטריקוט עסיסי ולקינוח – פרופיטול, מנה קלאסית קציפתית ושוקולדית עם טעם של פעם

סלמון עם עגבניות, זיתים ולימונים

מצרכים
• 6 יחידות פילה סלמון פרוס למנות (מומלץ 150-200 גרם)
• 250 גר' זיתי קלאמטה מגולענים קצוצים
• 3 עגבניות פרוסות לשמיניות
• 3 לימונים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
• חצי צרור אורגנו טרי קצוץ
• מיץ מ- 2 לימונים
• פלפל שחור
• מלח
• 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה
• במחבת עם שמן זית, צורבים את נתחי הדג על הצד של העור – למשך 4 דקות (לא הופכים).
• לאחר מכן, מסדרים את הנתחים הצרובים במגש לתנור, כשהעור כלפי מטה.
• בקערה מערבבים יחד את כל שאר המרכיבים ויוצקים מעל הדג.
• מכניסים לתנור למשך 8-10 דקות בחום של 180 מעלות.

רוסטביף אנטריקוט

מצרכים
• 2 קילו נתח אנטריקוט מיושן
• 6 שיני שום
• 5 כפות חרדל דיז'ון
• רוזמרין
• טימין
• פלפל שחור גרוס
• שמן זית

אופן ההכנה
• משבצים את שיני השום בתוך הנתח.
• מורחים את הנתח בשמן זית, חרדל דיז'ון, פלפל שחור, רוזמרין וטימין.
• מכניסים לתנור (ללא נייר כסף) לחום גבוהה מאוד (200-220 מעלות) למשך 7 דקות מכל צד.
• לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות למשך 20 דקות מכל צד.
• מוציאים ומצננים למשך 10 דקות ורק אחר כך פורסים.

פרופיטרול

מצרכים לגנאש
• 1 שמנת צמחית (פרווה)
• 250 גרם שוקולד מריר (פרווה – מומלץ 50% קקאו)
• 1 כפית תמצית רום

אופן ההכנה
• מרתיחים את השמנת הצמחית
• מוסיפים את הרום
• מכבים את הגז
• מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם מבריק

מצרכים לפרופיטרול
• 2 כוסות מים
• 10 כפות שמן
• ½ כפית פלפל שחור
• 2 – 1 כפיות מלח
• 2 כוסות קמח מצה
• 6 ביצים
• גלידת וניל צרפתי פרווה

אופן ההכנה
• מרתיחים את המים, יחד עם שמן פלפל ומלח.
• מורידים מהאש ומוסיפים קמח מצה.
• מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
• לאחר מכן, מוסיפים 6 ביצים, מערבבים היטב ומשאירים כמה דקות לנוח.
• יוצקים בכפית לתבנית משומנת ואופים בתנור חם למשך שעה.
• לסיום, חוצים את הפרופיטרול לשניים, שמים כדור גלידה וניל וסוגרים. יוצקים מלמעלה גנאש שוקולד מריר.